ALKMAAR - Gemeente Alkmaar en Park De Oude Kwekerij vragen kunstenaars met creatieve ideeën te komen voor het amfitheater in Park De Oude Kwekerij.

In de nacht van 15 op 16 september 2018 is het amfitheater in Park De Oude Kwekerij aan de Jan van Scorelkade met graffiti ondergeklad en zwaar beschadigd. Het park heeft een belangrijke functie in de buurt en voor de stad en is in samenwerking tussen bewoners en gemeente tot stand gekomen. Het idee om een amfitheater in het park te bouwen, kwam van buurtbewoners. Deze vernieling is dan ook een aderlating voor de vele buurbewoners die zich inzetten voor het onderhoud en beheer van het theater.

Hart onder de riem
Om Park De Oude Kwekerij een hart onder de riem te steken, stemde een meerderheid van de gemeenteraad eind 2018 in met een motie om geld beschikbaar te stellen voor een creatieve hufterproof oplossing. Voor het beste idee is maximaal € 3.500,-- beschikbaar voor de uitvoering.

Kom met creatieve ideeën
Kunstenaars uit Alkmaar worden opgeroepen ideeën in te sturen voor een creatieve en hufterproof oplossing voor de muur van het amfitheater. Ideeën kunnen tot 27 februari 2019 worden ingestuurd. De kunstenaars met de vijf beste ideeën worden uitgenodigd om op zaterdag 9 maart om 15.00 uur in Parkhuis De Oude Kwekerij hun idee voor publiek te presenteren.

Rondleiding
Op zaterdag 9 februari om 10.30 uur is er voor degenen die mee willen doen aan de wedstrijd een rondleiding in het park. U kunt hier dan al uw vragen stellen over het amfitheater!Meer informatie over de wedstrijd en de hoe je een idee kunt insturen, kan gevonden worden op http://parkdeoudekwekerij.nl/wedstrijd-kunst-tegen-vandalisme/. Vragen over de wedstrijd kunnen rechtstreeks worden gesteld via werkgroep3500@parkdeoudekwekerij.nl, telefoon 072-5154242.