ALKMAAR - Een grote verrassing voor VV Alkmaar. De vrouwenvoetbalclub is één van de succesvolste deelnemers aan de ‘Samen voor je Club'-actie van de VriendenLoterij in oktober en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 2.000 euro. VV Alkmaar zal het geld gebruiken voor een nieuwe analysecamera die gebruikt kan worden bij het opnemen en analyseren van trainingen. Ook wordt er een deel gebruikt voor de organisatie van een trainingskamp in Portugal voor het damesteam.

Patrick Tenthof, algemeen manager bij VV Alkmaar: "Fantastisch! Wat leuk dat jullie deze extra bijdrage persoonlijk zijn komen brengen! Onze oude analysecamera is toe aan vervanging en met dit bedrag kunnen we een nieuw exemplaar aanschaffen. Dat is super! Daarnaast komt deze extra bijdrage goed van pas bij het trainingskamp dat wij organiseren voor het damesteam."

Samen voor je Club 2019 Tijdens de ‘Samen voor je Club'-actie strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club.

De belactie van VV Alkmaar leverde de club maar liefst 107 loten op. Daarmee scoorde de club in oktober de tweede plaats. Als de 107 loten een jaar lang actief blijven, dan kan VV Alkmaar 10.298 euro toevoegen aan de clubkas.

Daarnaast wordt er drie maanden lang iedere maand in totaal 7.500 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij net zoals VV Alkmaar een project verwezenlijken voor hun eigen club of vereniging.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs