ALKMAAR - Leerlingen van basisscholen De Lispeltuut en De Vroonermeerschool, buurtbewoners, IVN Natuureducatie en gemeente Alkmaar planten op woensdag 15 februari 2023 samen een Tiny Forest aan in de Vroonermeer-Noord. Het minibos komt op één van de nieuwe recreatieve eilanden. De Lispeltuut en De Vroonermeerschool adopteren gezamenlijk het Tiny Forest en gaan het tijdens lessen gebruiken. Zo ervaren de schoolkinderen de waarde van natuur.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid minibos ter grootte van een tennisbaan (200m2). Dit minibos is niet alleen bedoeld als een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Bij het minibos komt een kleine open plek om buitenlessen te kunnen geven en om even lekker te zitten. Kinderen leren daar over de natuur. Door de natuur dichterbij te brengen gaan zij deze onderzoeken, voelen en beleven. Wat is er mooier dan spelenderwijs leren en hen zo meer bewustzijn bij te brengen over de natuur. Ook is het Tiny Forest een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek. Het Tiny Forest in de Vroonermeer-Noord is de vierde in Alkmaar. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/tinyforest.

Informatiebijeenkomst: dinsdagavond 24 januari 2023

Op 24 januari 2023 tussen 19.30 en 20.30 uur is er een informatiebijeenkomst voor bewoners en belangstellenden in het schoolgebouw van De Lispeltuut (P.C. Boutensstraat 4). Er is dan een presentatie over het Tiny Forest met het ontwerp en is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Ook inwoners die het leuk vinden om mee te helpen met de aanplant en/of het onderhoud zijn welkom.

Groen Alkmaar

Binnen de duurzame ambities van Alkmaar speelt groen en biodiversiteit een belangrijke rol. Samen met bewoners, bedrijven en instellingen werkt de gemeente intensief samen om de doelstellingen van 2050 te halen: een klimaat neutrale én groene gemeente. Onlangs won de gemeente de Green Cities Award: Alkmaar is verkozen tot de meest inspirerende stad in Europa voor het vergroenen van de leefomgeving. In de afgelopen drie jaar tijd is er namelijk al ruim 30.000m² vergroend.

Iedereen kan vergroenen op zijn eigen manier. Kijk op www.alkmaar.nl/duurzaamheid/inspiratie voor meer informatie.