ALKMAAR - Op vrijdag 26 juli om 10.00 uur opent de heer Rolf van der Mark, voorzitter van de Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB), de Alkmaarse kaasmarkt. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar door het luiden van de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Burgemeester Piet Bruinooge is gastheer.

Voor het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt de burgemeester de heer Van der Mark samen met zijn mede bestuursleden én het bestuur van de Stichting Victorie Erfgoed Manifestaties Alkmaar, in het stadhuis.

Victorie Alkmaar Sail
Van 25 tot 29 juli 2019 verwelkomt Alkmaar onder de naam Victorie Sail Alkmaar, een unieke collectie van 200 historische binnenschepen, die voor een prachtig spektakel op het water gaan zorgen. De LVBHB, de grootste belangenvereniging voor varend erfgoed ter wereld, houdt jaarlijks een reünie in een havenplaats die iets te vieren heeft. Dit jaar viert Alkmaar dat 200 jaar geleden werd begonnen met de aanleg van het Noordhollandsch Kanaal. Reden genoeg voor de LVBHB om dit jaar voor Alkmaar te kiezen. Zie voor het volledige programma www.victoriesailalkmaar.nl. Informatie over LVBHB is te lezen op www.LVBHB.nl.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.