ALKMAAR - Op dinsdag 15 augustus om 19.00 uur luidt de heer Harold de Pater, voorzitter van Stichting Vakantiebesteding Alkmaar, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. De heer De Pater doet dit op uitnodiging van wethouder Elly Konijn-Vermaas (D66).

SVA

De Stichting Vakantiebesteding Alkmaar, beter bekend als JOL, organiseert op acht verschillende plaatsen in Alkmaar activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Traditiegetrouw wordt dit gehouden in de laatste twee weken van de zomervakantie. Hutten bouwen is de belangrijkste activiteit, daarom heen worden ook een heleboel andere activiteiten georganiseerd zoals, sport en speldag, knutselen, verschillende spelletjes en een dagje uit. Het oudste project bestaat al sinds 1949.

De kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertig duizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 – 21.00 uur, acht avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.