ALKMAAR - Op vrijdag 12 juli opent Annemarie Roggeveen de Alkmaarse kaasmarkt. Om 10.00 uur luidt zij de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Marcel van Zon is gastheer. Voor het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt de wethouder mevrouw Roggeveen samen met enkele andere gasten in het stadhuis.


Trots
De gasten zijn (voormalig) medewerkers van de gemeente Zaanstad. De gemeente waar Van Zon voor zijn wethouderschap in Alkmaar werkte. Hij is trots op Alkmaar en de Alkmaarse kaasmarkt. Vandaar dat hij zijn oud-collega’s heeft uitgenodigd voor een bezoek. Mevrouw Roggeveen was destijds directeur bij de gemeente Zaanstad. Aan haar de eer om de Alkmaarse kaasmarkt te openen.


36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.