ALKMAAR - De gemeenten in de regio’s Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Noord-Kennemerland hebben de uitvoering van de volwasseneneducatie ondergebracht bij het ROC Kop van Noord-Holland. Wethouder Onderwijs Elly Konijn-Vermaas van de gemeente Alkmaar en Aad de Wit, voorzitter college van bestuur ROC Kop van Noord-Holland, hebben hiervoor op donderdag 5 maart een overeenkomst getekend. Alle taaltrajecten in de regio Noord-Holland Noord worden de komende jaren uitgevoerd door het ROC Kop van Noord-Holland.

“Iedereen in onze regio moet mee kunnen doen in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Onderwijs voor volwassenen moet daarom voor iedereen toegankelijk zijn. Met deze overeenkomst zorgen wij daar samen voor.”
- wethouder Onderwijs Elly Konijn -Vermaas

Succesvol vervolg
Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen voor bedrijven en particulieren in het noordelijke gedeelte van de provincie Noord-Holland en heeft ruime ervaring met het succesvol uitvoeren van educatietrajecten in deze regio. Momenteel biedt deze onderwijsorganisatie taaltrajecten aan in maar liefst twintig plaatsen in de regio. Bestuursvoorzitter Aad de Wit: “De afgelopen vijf jaar werkten we al intensief samen met de regiegemeente Alkmaar en de overige gemeenten in Noord-Holland Noord. In deze periode hebben we in piekperiodes met meer dan 50 docenten voor meer dan 1400 cursisten per schooljaar educatietrajecten verzorgd. We hebben de afgelopen jaren onze expertise op het gebied van laaggeletterdheid verder uitgebouwd en gaan voor een even succesvol vervolg!”

Krachtenbundeling
Om dit mogelijk te maken, hebben het ROC Kop van Noord-Holland en het Clusius College enige jaren geleden de krachten gebundeld. Dit betekent dat alle (avond-)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen die beide instellingen verzorgen, worden aangeboden onder de ‘vlag’ van Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Hierdoor is er een uitgebreid onderwijsaanbod voor de hele regio.