ALKMAAR - Vandaag is de eerste van drie dagen dat kiezers kunnen stemmen in het stemlokaal. Minister Kajsa Ollongren reist door het land om te kijken hoe deze Tweede Kamerverkiezing verloopt. Vandaag was zij in Alkmaar, waar zij met burgemeester Roemer een bezoek bracht aan een stembureau.


Bij een stembureau sprak de minister met het verkiezingsteam van Alkmaar en stembureauleden. Onderwerp van gesprek was onder meer het vervroegd stemmen. Bij deze Tweede Kamerverkiezing is in alle gemeenten een aantal stembureaus al op maandag 15 en dinsdag 16 maart geopend, vooral voor risicogroepen. In Alkmaar gaat het om 10 locaties voor vervroegd stemmen. Op 17 maart zijn in Alkmaar 68 stembureaus geopend.

“Het zijn dit jaar bijzondere verkiezingen, met enkele nieuwe onderdelen. Het is goed om hier in Alkmaar te zien hoe men zich daarop heeft voorbereid en hoe het vervroegd stemmen verloopt. Dat verdient een groot compliment, aan alle mensen van de gemeente, de stembureauleden en vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.”

Minister Ollongren

“Wij hebben er alles aan gedaan om de verkiezingen veilig en coronaproof te organiseren. Ik ben trots op alle Alkmaarders die hier hun bijdrage aan leveren. Samen krijgen we voor elkaar.”

Burgemeester Roemer