ALKMAAR - Op verzoek van het college en de raad van Alkmaar komt er dit jaar opnieuw een verruiming in de openingstijden van de Nachtopvang Alkmaar gedurende de wintermaanden. De Nachtopvang Alkmaar gaat, vanaf 21 december tot en met februari 2018 eerder open. In plaats van 21.00 uur gaan de deuren nu om 19.00 uur open.

De Nachtopvang aan de Jan de Heemstraat is voor mensen die een zwervend bestaan leiden in de regio Noord Kennemerland (Alkmaar). Door de ruimere openingstijden biedt DnoDoen een warme plek en voorkomt dat deze mensen te lang in de koude buitenlucht moeten verblijven. Betrokken partijen zoals politie, GGD Meldpunt Vangnet & Advies en Brijder Verslavingszorg zijn over de verruimde openingstijden geïnformeerd en kunnen cliënten die een zwervend bestaan leiden, verwijzen naar de Nachtopvang.

,, Niemand kiest vrijwillig voor een zwervend bestaan en al helemaal niet gedurende deze koude maanden. Het is niet meer dan menselijk om de Alkmaarse dak- en thuislozen eerder een warme plek te kunnen bieden,” aldus wethouder Anjo van de Ven (OPA).

DnoDoen is werkzaam op het terrein van maatschappelijk opvang in de regio`s Alkmaar, West Friesland en de Kop van Noord Holland. De nachtopvang in Alkmaar is gevestigd aan de Jan de Heemstraat 7 in Alkmaar. Openingstijden: 19:00 `s avonds tot 09:00 `s morgens zeven dagen per week.

Meer informatie over de nachtopvang zie www.dnoDoen.nl.