ALKMAAR - Inwoners die willen genieten van de Alkmaarse Zomerkermis kunnen hun hart ophalen op het kermisterrein aan de Olympiaweg. De vergunning is afgegeven dus van 21 tot en met 30 augustus strijkt de Alkmaarse Zomerkermis neer op het evenemententerrein. Er staan maar liefst bijna 70 attracties op het kermisterrein en de exploitanten bieden, zoals gebruikelijk, een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor het hele gezin.

“Ik ben blij dat we de kermis een mooie plek kunnen geven. We hebben de afgelopen weken met alle betrokkenen aan deze puzzel gewerkt. Corona stelt ons voor een uitdaging en we denken zo een goede oplossing te bieden. Het is anders dan anders, maar ik weet zeker dat veel mensen zo van de kermis kunnen genieten”, aldus een tevreden Elly Konijn-Vermaas, wethouder evenementen. aldus een tevreden Elly Konijn-Vermaas, wethouder evenementen.

Attracties
Net als vorig jaar staan er een kleine 70 attracties op de zomerkermis. Daaronder is een flink aantal nieuwe attracties, zoals de Airborne Booster, Dance Mix, Xdrive, Toxic, en het doolhof Las Vegas. Maar ook een bijzondere achtbaan en een spectaculaire waterbaan om te raften staan op het terrein. Al is er dit jaar door de omstandigheden een aangepast programma, zonder populaire dag, kinderprogramma en afsluitende eindshow, misschien word je wel verrast met iets anders ludieks. Houd de website www.kermisalkmaar.nl in de gaten voor de laatste informatie over attracties en meer!

Besparing
Voor de kermisexploitanten biedt het terrein aan de Olympiaweg goede mogelijkheden. Zo is er geen extra hekwerk nodig want het terrein is door de bestaande infrastructuur al afgesloten. Ook zijn minder aggregaten nodig omdat er vaste stroom aanwezig is.

“De kosten die we zo besparen, brengen we in mindering bij de exploitanten. Zo hoeven zij minder te betalen. Een mooie bijkomstigheid voor de ondernemers in deze tijd”
- volgens wethouder evenementen Elly Konijn-Vermaas

Landelijk protocol
Het terrein is veilig en volgens het landelijk coronaprotocol ingericht. Dit betekent onder andere dat de attracties zo staan ingedeeld dat er ruime looppaden voor het publiek zijn. Door een duidelijke in- en uitgang wordt het publiek eenvoudig in goede banen geleid zodat bij eventuele drukte snel kan worden ingegrepen.