ALKMAAR - In het Olympiapark, aan de westkant van Alkmaar, komt een Van der Valkhotel. Dat zijn het familiebedrijf en de gemeente Alkmaar, die de kavels op Olympiapark verkoopt, overeengekomen.


De partijen hebben inmiddels de koopovereenkomst voor vestiging van het hotel op de kavel direct gelegen aan de ringweg N9 getekend. Van der Valk realiseert en ontwikkelt het hotel zelf. Er is inmiddels gestart met de benodigde procedures om de bouw mogelijk te maken.

Een Van der Valkhotel past goed in het profiel van het Olympiapark: sport, gezondheid en leisure van hoog niveau.

“We zijn blij dit bedrijf met internationale uitstraling en kwalitatief goede dienstverlening in het Olympiapark te kunnen verwelkomen; een belangrijke impuls voor het gebied aan de westkant van Alkmaar”, aldus wethouder economische zaken Pieter Dijkman.

Van der Valk is onder aanvoering van Ben van der Valk, directeur van Hotel Akersloot, geruime tijd in gesprek geweest over de ontwikkeling van een multifunctioneel hotel binnen de gemeentegrens van Alkmaar.

“De gesprekken voor Olympiapark zijn vanaf het beginstadium erg prettig en constructief geweest en we zijn dan ook trots om dit nu ook eindelijk naar buiten toe uit te kunnen dragen. De realisatie zal gebeuren door Van der Valk Exclusief en worden geïnitieerd door de volgende generatie familieleden uit Akersloot”, aldus Robbert en Michael van der Valk.

Horecaconcern
Van der Valk Hotels & Restaurants is het grootste horecaconcern van Nederland. Het concern bestaat al meer dan 150 jaar en inmiddels staat bij veel vestigingen de vijfde generatie aan het roer. Met bijna honderd hotels verspreid over Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen en vrijwel overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf. In 1862 startte Nicolaas van der Valk in Voorschoten café de Gouden leeuw in zijn boerderij. Inmiddels staan de klein- en achterkleinkinderen aan het roer. En de drang tot uitbreiding gaat tot op de dag van vandaag door. Zo liggen de bouwplannen voor diverse multifunctionele en ultramoderne hotels klaar, waarbij het comfort van de gast nog steeds de hoofdtoon voert.

KRK makelaars
De transactie is mede tot stand gekomen door bemiddeling van KRK makelaars, die de afgelopen jaren met gemeente Alkmaar heeft samengewerkt bij het vinden van geschikte partijen voor de kavels op het Olympiapark.

Olympiapark
Het Olympiapark aan de westkant van Alkmaar is dé plek om te sporten, recreëren, werken en ondernemen. Topsportvoorzieningen met een (boven)regionale functie, bedrijven, kantoren, scholen en maatschappelijke functies vinden elkaar in het Olympiapark. Door de vele faciliteiten, de centrale ligging en uitstekende bereikbaarheid is dit een drukbezocht en aantrekkelijk gebied binnen de regio Alkmaar. Voor bezoekers én ondernemers.