ALKMAAR - Bij de tijdelijke tentoonstelling 'Allart van Everdingen (1621-1675). Het ruige landschap' biedt Stedelijk Museum Alkmaar elke zondag een gratis inlooprondleiding en elke maand een exclusieve rondleiding met de conservator aan. In de voorjaarsvakantie zijn er voor kinderen toffe workshops, zoals een landschap aquarellen of met een illustrator aan de slag met scraperboard.

Vakantieworkshops kinderen

Op woensdag 23 februari kunnen kinderen bij de tentoonstelling over Reinaert de Vos aan de slag met scraperboard. Scraperboard is een bijzondere techniek waarbij een dun laagje zwarte verf met een speciaal pennetje weggehaald wordt van de kartonnen ondergrond. Workshopleider en illustrator (o.a. voor Sesamstraat) Fleur van der Weel vertelt over deze bijzondere techniek en natuurlijk gaan de kinderen zelf aan de. Op donderdag 24 februari richten we ons op de stoere landschappen van Allart van Everdingen. Eerst doe je inspiratie op in de tentoonstellingszaal en bekijk je samen met je ouders of opa en oma de indrukwekkende schilderijen en tekeningen. Daarna schuif je aan in de foyer en beschilder je eigen ruige landschap. De workshops zijn geschikt voor alle leeftijden en zijn op inloop tussen 14:00 en 16:00 uur. Reserveren is niet nodig. Kinderen hebben gratis entree; ouders betalen een entreekaartje (informeer naar het voordelige gezinsticket).

Inlooprondleiding

Elke zondagmiddag om 14:00 uur kunnen bezoekers bij de tentoonstelling 'Allart van Everdingen' aansluiten bij een gratis inlooprondleiding. Maak ook kennis met de meester van het ruige landschap. Aanschuiven kan op vertoon van een geldig entreekaartje (vol=vol), reserveren is niet nodig. Op zondag 27 februari is er een speciale familierondleiding. Een leuke en interessante manier om de tentoonstelling te bezoeken.

Rondleiding met de conservator

Eén keer per maand geeft conservator Christi Klinkert een rondleiding door de tentoonstelling 'Allart van Everdingen (1621-1675). Het ruige landschap'. Als geen ander kan zij vertellen over de kunstenaar, zijn oeuvre en de totstandkoming van de tentoonstelling. De rondleidingen zijn op donderdag 17 februari, donderdag 17 maart en donderdag 21 april. Vooraf een plekje reserveren op stedelijkmuseum.nl

Meer informatie op stedelijkmuseumalkmaar.nl