ALKMAAR - De Gemeente Alkmaar kwam vanavond met een nieuwe update m.b.t. de brand van afgelopen woensdag in de Singelgarage. Vandaag mochten de eigenaren die hun auto op dek 1 hadden geparkeerd hun auto ophalen. Morgen, dinsdag, geldt dat voor de auto's op het tweede parkeerdek alwaar de brand is ontstaan. Hieraan zijn echter wel restricties verbonden.


In een persbericht laat de gemeente weten:

De auto’s die op niveau min 2 staan geparkeerd mogen niet zelfstandig door de eigenaren uit de Singelgarage worden gereden. Deze auto’s moeten worden weggesleept. De eigenaren dienen hiervoor contact opnemen met hun eigen verzekeraar. Het wegslepen kan vanaf dinsdag 10:00 uur. Het wegsleepbedrijf wordt door medewerkers van de gemeente ontvangen bij de helling. De garage sluit om 17:00 uur.

Op etage min 2 is de brand ontstaan en is veel brand- en rookschade. De verwachting is groot dat de auto’s die hier staan schade hebben. Eigenaren mogen hun auto daarom niet zelf uit de garage rijden.

Brand 1 juli

Dit bericht is een update van onze communicatie over de brand van 1 juli in de Singelgarage. Als gevolg daarvan zijn 160 auto’s beschadigd. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen maar het blijft een nare situatie. De politie doet onderzoek naar de brand en er is een verdachte aangehouden.