ALKMAAR - De gemeente Alkmaar heeft vandaag een nieuwe update gegeven betreffende de brand in de Singelgarage van afgelopen woensdag.

Schade parkeergarage
Deze dagen is hard gewerkt om de constructie van het gebouw veilig te krijgen. Op dit moment is de garage nog niet veilig genoeg om auto’s te verrijden of te verplaatsen. Door de hoge temperaturen van de brand heeft het plafond van niveau -2 (en daarmee de vloerconstructie van –1) ernstige schade opgelopen. Bijgaande foto’s geeft een eerste beeld van het gebouw. Op de tweede verdieping worden momenteel stutten aangebracht om de beschadigde constructie op te vangen. Ook zijn de branddeuren nog gesloten en kunnen niet open doordat er schade is aan de elektrische installaties waardoor auto’s nog niet uitgereden kunnen worden.

De garage blijft voorlopig dicht om de veiligheid verder te waarborgen. Er wordt komend weekend verder gewerkt zodat maandag 6 juli gestart kan worden met het halen van de auto’s uit de garage vanaf verdieping –1.

Communicatie met betrokkenen
De auto-eigenaren waarvan de auto op niveau -1 staat kunnen zich maandag vanaf 10:00 uur melden bij de Singel Garage. Zij kunnen dan onder begeleiding hun auto ophalen vanaf de eerste verdieping. Zij ontvangen hierover bericht en een kunnen foto's bekijken van de staat van hun auto bij Parkeersservice. De schade op niveau –2 is aanzienlijk. De auto’s op niveau -2 kunnen daarom naar alle waarschijnlijkheid pas op dinsdag 7 juli naar buiten worden gebracht. Momenteel wordt nog met de schade-expert en de verzekeraar gekeken of dit zelfstandig gaat of via een bergingsbedrijf.