ALKMAAR - Trendwatcher Adjiedj Bakas presenteerde vandaag tijdens een netwerkbijeenkomst voor ondernemers in de Grote Kerk zijn visie op de toekomst van Alkmaar. In zijn boek ‘Toekomst van Alkmaar’ kijkt hij naar Alkmaar in het jaar 2040 op basis van trends die hij signaleert en inspiratie die hij heeft opgedaan door ideeën van Alkmaarders.

Boek ‘Toekomst van Alkmaar’

Adjiedj Bakas heeft zijn visie uitgewerkt in het boek ‘Toekomst van Alkmaar’. Hierin beschrijft hij hoe de Alkmaarse samenleving, economie en levens van Alkmaarse burgers gaan veranderen op basis van trends die hij heeft gesignaleerd. Dat er toekomst is voor Alkmaar is duidelijk. 'Steeds meer Nederlanders die op zoek zijn naar woonruimte of een werkplek, hebben reden om zich op Alkmaar te richten.' aldus Bakas.

Wat hij Alkmaarders verder nog wil meegeven, is het volgende: ‘De regio Alkmaar heeft een uitstekende uitgangspositie voor economisch succes in de toekomst. Onze snel veranderende wereld biedt enorm veel nieuwe mogelijkheden. Zoek die mogelijkheden en denk groot, want met klein denken kom je niet ver tegenwoordig.’

Bron aan inspiratie

Wethouder economische zaken Victor Kloos (OPA) voelt zich geïnspireerd door de visie van Bakas: “Dromen en visies zijn altijd nodig om verder te komen. Dit boek gaat inwoners, ondernemers en de politiek van Alkmaar ongetwijfeld een kleurrijke bron aan inspiratie bieden. Iedereen kan het e-book downloaden van de website www.toekomstvanalkmaar.nl.’

De gemeente verloot 100 hard-copy boeken. Inwoners kunnen zich hiervoor op de website aanmelden tot en met 10 december 2017. Het boek is niet te koop.