ALKMAAR - De gemeente Alkmaar komt in deze onzekere tijden ondernemers in de binnenstad tegemoet door tijdelijk ruimere laad- en lostijden in te voeren. Normaal zijn de laad- en lostijden van maandag tot en met zaterdag van 07.00 – 11.00 uur en van 17.00 tot 19.30 uur.

Laden en lossen in de ochtend

Om de laad en lostijdens aan te laten sluiten op de aangepaste openingstijden van de winkels, worden deze in de ochtend verlengd. De binnenstad is van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 12.00 uur bereikbaar voor laden en lossen.

Laden en lossen in de avond
Om de ondernemers en inwoners de gelegenheid te bieden ’s avonds makkelijker te laden en lossen, bijvoorbeeld voor het bezorgen en afhalen van maaltijden, zijn de laad- en lostijden in de avond verlengd. De binnenstad is van maandag tot en met zondag van 17.00 tot 21.00 uur bereikbaar voor laden en lossen.

Voetgangers gaan voor
In de middag van 12.00 tot 17.00 uur blijft de stad het domein van de voetganger. In de avond en nacht van 21.00 tot 7.00 uur wordt de nachtrust gerespecteerd.

Ontheffing
Mocht er, in verband een aangepaste dienstverlening, ruimere inrijtijden nodig zijn, dan is voor daarvoor een ontheffing tegen laag tarief mogelijk.