ALKMAAR - Vanaf 4 mei 2020 wordt gratis vergunningshouders parkeren ingevoerd op het westelijke deel van het Schermereiland. Dit om parkeerproblemen door het bouwplan de West-Friese Poort voor bewoners te verminderen. Het vergunningshouders parkeren stopt als het bouwplan klaar is. Dat is waarschijnlijk eind 2021.

Veiligheid en parkeren
De Stichting Het Schermereiland heeft het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad gevraagd om parkeerders van buiten de wijk te weren. De parkeerdruk op het Schermereiland neemt naar verwachting vanaf mei 2020 toe door het bouwplan West-Friese Poort. Om de veiligheid van de bewoners en werknemers neemt de ontwikkelaar tijdelijk 25 parkeerplaatsen in gebruik. Daardoor zijn er in de buurt minder plekken beschikbaar voor de bewoners en bezoekers. Met vergunningshouders parkeren zijn er mogelijk minder parkeerproblemen.


Vergunningsparkeren
Het Alkmaarse college van burgemeester en wethouders heeft besloten tijdelijk gratis vergunningsparkeren in te voeren. Het vergunningsparkeren geldt, op het Veneetse Eiland en op het westelijke deel van het Schermereiland, van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Aan de rand van het vergunningsgebied komen verkeersborden te staan. Hierop staan de tijden van het vergunningshoudersparkeren. Vanaf de invoering, per 4 mei 2020, wordt daarop gehandhaafd door de parkeercontroleurs.

Informatie bewoners
De bewoners van het Schermeiland worden met een brief van de gemeente geïnformeerd over de invoering van het vergunningsparkeren. Bewoners van het vergunningsgebied ontvangen uiterlijk 6 april een brief van ParkeerService. Hierin staat alle informatie over het vergunningshoudersparkeren voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Onder andere is te lezen hoeveel vergunningen bewoners en bedrijven kunnen aanvragen. Hoe bezoekers in de wijk kunnen parkeren en hoe de vergunningsproducten aangevraagd kunnen worden.