ALKMAAR - Op vrijdag 19 juli opent de directeur van TAQA Theater De Vest, Peter Blaauboer de 17e Alkmaarse kaasmarkt van het dit seizoen. Om 10.00 uur luidt hij de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Wethouder Elly Konijn-Vermaas is gastvrouw. Voor het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt zij Peter Blaauboer samen met zijn gasten in het Stadhuis.

40 jaar theater in Alkmaar
Met het theaterseizoen 2018-2019 vierde TAQA Theater De Vest het 40 jarig jubileum. In september 1978 opende Cultureel Centrum De Vest haar deuren voor het eerst aan het Canadaplein. Het theater mag terugkijken op 40 memorabele jaren, vol bijzondere voorstellingen en geweldige bezoekers. Dit jubileumjaar is gevierd met de “wijkenactie”, waarbij per wijk kaarten verloot werden. Ook kwam er een extra openingsavond voor mensen uit de samenleving, die daarmee werden bedankt voor hun inzet voor de maatschappij, en voor mensen voor wie een bezoek aan het theater misschien wat minder vanzelfsprekend is.

Zomer op het Plein
In juli en augustus is het Zomer op het Plein! Elk weekend programmeert TAQA Theater De Vest gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Op deze zomerse zaterdagavonden en op de zondagmiddagen brengen zij sprankelende shows en artiesten. De 19e editie van Zomer op het Plein wordt uitgebreid met comedy- en kleinkunstprogrammering op 3 vrijdagavonden.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.