ALKMAAR - De heer Harm Fokker, inkoper Superunie luidt op vrijdag 16 september precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de kaasmarkt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van FrieslandCampina/Zijerveld. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder John Hagens, belluider Harm Fokker en gasten van de Superunie en de heer Jos Vogelpoel, commercieel directeur van Zijerveld, in het stadhuis.

PlanetProof kaas
De heer Fokker luidt de kaasbel ter ere van de introductie van de eerste Noord-Hollandse PlanetProof kaas. Deze PlanetProof kaas wordt in het Noord-Hollandse dorpje Lutjewinkel gemaakt van Noord-Hollandse PlanetProof weidemelk: een 100% Noord-Hollandse kwaliteitskaas mét een duurzame herkomst! Op de kaasmarkt wordt de eerste PlanetProof kaas in aanwezigheid van Noord-Hollandse melkveehouders van FrieslandCampina/Zijerveld overhandigd aan de inkoper van Superunie. On the way to PlanetProof is een onafhankelijk keurmerk dat laat zien dat producten duurzaam zijn geproduceerd.

Alkmaarse kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina/ Zijerveld en de gemeente Alkmaar. De Alkmaarse kaasmarkt laat het traditionele kaasverhandelen zien. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit historische kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Rond de kaasmarkt is er een braderie en ambachtsmarkt.