ALKMAAR - De heer Jeffrey Laan, Category manager van supermarktketen DIRK luidt vrijdag 8 juli precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Belluider Jeffrey Laan woont in Alkmaar en heeft dus ook een echte klik met de Alkmaarse Kaasmarkt. Hij doet dit op uitnodiging van FrieslandCampina Zijerveld.

Eigen kaas
Dirk van den Broek is begin dit jaar gestart met een eigen Noord-Hollandse kaasmerk in alle winkels. Het nieuwe Noord-Hollandse kaasmerk van DIRK heet Kroon van Holland. Jeffrey Laan, Category manager en Wessel van Berkel, Unit Manager hebben daar een grote bijdrage in. Meer informatie over de Kroon van Holland vind u op: https://www.dirk.nl/meer/inspiratie/exclusief/kroon-van-holland

DIRK is een Nederlandse supermarktketen met 132 winkels. Deze werd opgericht in 1942 en was voor 2014 bekend onder naam van de oprichter ‘Dirk van den Broek’. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn.

De Alkmaarse Kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.