ALKMAAR - Op vrijdag 17 mei opent Jan Kouwenhoven, voorzitter van Stichting Alpe d’Huzes, de 8e kaasmarkt van het seizoen. Om 10.00 uur luidt hij de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Een kaasmarkt met aandacht voor de deelnemers aan dit fantastische evenement. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Marcel van Zon de bestuursleden van Alpe d’Huzes en de Alkmaarse deelnemers Theo en Margreet Bootsma op het Stadhuis.

Alpe d’Huzes
Veel Nederlanders krijgen kanker en nog steeds sterven hieraan teveel. Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar heeft veel respect voor de wijze hoe de stichting de onmacht die ontstaat bij kanker, omzet in kracht. Met de Alpe d’Huzes, waar ook veel Alkmaarders zowel lopend als fietsend aan deelnemen, zetten zij voor de 14e keer een fantastisch sportief evenement neer om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Tijdens de koersdag op 6 juni beklimmen 5000 deelnemers maximaal 6 keer de Alpe d”Huez onder het motto “Opgeven is geen optie” waarna ’s avonds het totaalbedrag bekend gemaakt wordt dat door de deelnemers is opgehaald. Meer informatie vindt u op www.opgevenisgeenoptie.nl.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 – 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.