ALKMAAR - Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit? Goede tradities houden we vast. Zo ook de Van Foreest Publiekslezing in de Grote Kerk Alkmaar.

Tijdens de 21ste editie op dinsdag 15 maart vanaf 20.00 uur, spreekt Richard van Hooijdonk zijn spannende lezing uit.
Van Hooijdonk is een futurist en trendwatcher en een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. Regionaal Jeugdorkest Artiance verzorgt onder begeleiding van Otto de Jong de muziek en Pieter van Dijk bespeelt het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Toegangskaarten kosten € 7,50. Deze zijn vanaf maandag 28 februari te bestellen via de website van de Grote Kerk Alkmaar. De Van Foreest Publiekslezing is een gezamenlijk initiatief van Noordwest Ziekenhuisgroep, Gemeente Alkmaar en Hogeschool Inholland Alkmaar.

De toekomst bestaat al

Van Hooijdonk gaat in op de toekomst van onze gezondheidszorg. Hoe ziet die eruit als digitale zorgverleners bepaalde zorgtaken overnemen en onze ziekenhuizen plaatsmaken voor intelligente e-health toepassingen? Hersenchips, chirurgie met robots, digitalisering en cybercrime. Het komt allemaal aan bod. Maar ook de vraag hoe verander je de zorg. Hoe breng je de zorg naar die toekomst. De technologische ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel. En het mooiste is dat die toekomst al bestaat! Om over de toekomst mee te kunnen praten heeft hij zelf verschillende chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren.