ALKMAAR - Op woensdag 2 september heeft wethouder Paul Verbruggen van gemeente Alkmaar, symbolisch een start gemaakt met de sloop van het ‘Kwakelhuis’. De wethouder nam plaats in de sloopkraan en heeft de eerste ‘hap’ uit het gebouw genomen om zo het startsein te geven voor de bouw van Dockside op Overstad in Alkmaar.

“Dwars door Alkmaar loopt het Alkmaars Kanaal en dat biedt ons een unieke kans! Langs het kanaal werken we actief samen met ontwikkelaars aan een duurzame stedelijke ontwikkeling van Alkmaar. Een vitale, groene gemeente met passende woonruimte voor iedereen. Die unieke kans aan het kanaal pakken we nu hier op Overstad, met de ontwikkeling van Dockside,” aldus wethouder Paul Verbruggen

Dockside bestaat uit totaal 140 woningen verdeeld over drie bouwdelen. Onder het gebouw zit een dubbel laagse parkeergarage met een gezamenlijke binnentuin. Het gebouw kenmerkt zich door een aantal verschillende hoogtes, variërend van zes tot elf verdiepingen. De architectuur is modern met veel raampartijen, metselwerk banden en aluminium zetwerk. Op enkele woningen na is het project volledig verkocht.

Het project Dockside is een ontwikkeling van Reales en is ontworpen door Leeuwenkamp architecten uit Alkmaar. De bouw wordt verzorgd door een bouwcombinatie van Vink Bouw uit Nieuwkoop en Smits Bouwbedrijf uit Beverwijk.