ALKMAAR - Binnenkort wordt gestart met de sloop van de voormalige basisschool De Tweemaster in De Rijp. De locatie aan de Boeijerstraat is voor herontwikkeling verkocht aan Bot Bouw Initiatief. Wethouder Pieter Dijkman van de gemeente Alkmaar en Johan Groen, directeur van Bot Bouw Initiatief, tekenden donderdag 28 september de overeenkomst voor de overdracht van de grond.

Bot Bouw Initiatief won met haar plan de tender, die door de Gemeente Alkmaar is uitgeschreven voor deze herontwikkelingslocatie. Op de locatie aan de Boeijerstraat worden tien rug-aan-rugwoningen en vijf vrijstaande woningen ontwikkeld. De rug-aan-rugwoningen krijgen een ruime woonkamer/keuken, twee slaapkamers, een badkamer en een bergzolder. De vrijstaande woningen zijn ruim van opzet en levensloopbestendig. Deze woningen kunnen namelijk eenvoudig worden voorzien van een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De woningen worden energiezuinig en duurzaam met onder andere zonnepanelen, drielaagse beglazing en laagtemperatuurverwarming. De woningen worden ontwikkeld zonder aardgasaansluiting (gasloos).

De sloop zal naar verwachting twee weken in beslag nemen. De verkoop van de woningen wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2018. Bot Bouw Initiatief organiseert binnenkort voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst over de plannen op deze locatie (zie ook www.tweemasterderijp.nl.)