ALKMAAR - Deze periode wordt het gemeentelijk vastgoed nog verder verduurzaamd. Sinds deze week zijn er nieuwe zonnepanelen geplaatst op de zijkant van het pand van het Stadskantoor. Deze nieuwe generatie panelen is nog effectiever en levert meer energie. In de komende periode worden meer gemeentelijke panden voorzien van nieuwe zonnepanelen.

Op het stadskantoor worden naast de nieuwe zonnepanelen aan de zijkant ook nog zonnepanelen op het dak geplaatst. Hier mee komt het totaal op 187 zonnepanelen die ruim 42.000 kWh per jaar energie opwekken.

Aan de zijkant van het Stadskantoor waren al jaren zonnepanelen aanwezig. Deze zijn nu vervangen door nieuwe panelen. De oude panelen worden hergebruikt door de Alkmaarse energie corporatie ‘Alkmaar Energie’. Ook zullen er binnenkort zonnepanelen worden geplaatst op het dak van het Poppodium Victorie en verschillende panden van Stadswerk072. Daarop worden 540 zonnepanelen geplaatst.

Duurzame gemeente

Het verder verduurzamen van de gemeente past goed in de uitvoering van het Duurzaamheidsprogramma 2016-2020. Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): ’Als gemeente hebben we ook een voorbeeldfunctie. Hiermee proberen we de inwoners bewust te laten worden dat energie besparen en opwekken met zonne-energie goed is voor het milieu en tevens een rendabele investering is. Het is daarom goed dat Alkmaar zich blijft inspannen voor het verduurzamen van de stad, het landelijk gebied en de regio.’

Duurzame markt ‘Duurzame helden 2017’

Inwoners kunnen zelf ook veel doen om hun eigen woning te verduurzamen met zonnepanelen. Hoe en wat er allemaal mogelijk is kun je zien op de duurzaamheidsmarkt die dit jaar voor de zesde maal gehouden wordt op het Canadaplein. Dit jaar zal dit op zaterdag 16 september zijn vanaf 11.00 uur. Op de markt vindt u allerlei praktische toepassingen in en rond het huis om energie op te wekken of te besparen. De toegang is gratis.