ALKMAAR - Stichting Sport-Z start dinsdag 20 oktober met een sportcarrousel voor jongeren (12-18 jaar) met een verstandelijke beperking. Gedurende 10 weken proberen zij op de dinsdagmiddag vijf verschillende sporten uit bij sportverenigingen in en rond Alkmaar. Er zijn nog enkele plekken vrij dus geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.sport-z.org/sportcarrousel.


De gemeente Alkmaar zet met haar Maatschappelijk Sportakkoord ook in op inclusief sporten, waarbij het voor alle doelgroepen mogelijk moet zijn mee te doen. Sport-Z geeft invulling aan deze ambitie met het project ‘sportcarrousel’ waarbij gedurende tien weken vijf verschillende sportaanbieders worden bezocht. “We gaan het project voor diverse doelgroepen invullen, maar eind oktober starten we met de jongeren met een verstandelijke beperking. Op het programma staat onder andere een bootcamp bij Outdoorpark Alkmaar en we gaan naar de tafeltennisvereniging PingPong Alkmaar. Het programma stemmen we af op de behoefte en het kunnen van de doelgroep,” aldus Jelle Zuijdam, sportcoördinator bij Sport-Z.


Bij de groep die eind oktober van start gaat zijn nog enkele plekken vrij. Deelnemers die niet binnen de doelgroep vallen maar wel interesse hebben in een vergelijkbaar project kunnen zich ook melden, zij vormen de basis voor het vervolgprogramma wat na evaluatie van de huidige sportcarrousel van start zal gaan. Aanmelden (er geldt een eigen bijdrage van € 45,- voor 10 weken sporten) kan via www.sport-z.org/sportcarrousel. Heeft u vragen naar aanleiding van het project dan kunt u contact opnemen met Jelle Zuijdam, via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901.