ALKMAAR - Maar liefs 14 organisaties die werk maken van hun sociale betrokkenheid zijn beloond met een SROI-certificaat.

Zij hebben zich het afgelopen jaar ingespannen om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te geven. Wethouder Elly Konijn-Vermaas, tevens voorzitter van het RPA en bestuursvoorzitter Halte Werk overhandigde de certificaten tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Social Return on Investment

Met SROI (Social Return on Investment) krijgen meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk doordat bedrijven bij gemeentelijke aanbestedingen een sociale inspanning leveren. Onderdeel daarvan is de zogenaamde 7% regeling. Om het certificaat te mogen ontvangen moet minimaal 7% van de totale personeelsformatie bestaan uit de SROI-doelgroep.

Ambities

Wethouder Konijn: “Dat deze bedrijven SROI omarmen past bij onze ambities: zorgen dat iedereen die kan werken ook daadwerkelijk een baan vindt door goede begeleiding van school naar werk, van werk naar werk en van uitkering naar werk. Ik ben er trots op dat ik deze organisaties een certificaat mag overhandigen.” De organisaties die een certificaat ontvingen zijn: Stichting MEO, Viva Zorggroep, Schot Infra, Traffic Support, Van der Bult, De Boorder en Koreman, Dekker BV, Haarsma, Pilkes, Hartog en Beentjes, UWV, Halte Werk en de gemeente Heerhugowaard.

Goed voorbeeld

Organisator Halte Werk, partner in het WerkgeversServicepunt, voldoet zelf ook aan de condities. Irene Makelaar, directeur van Halte Werk, wees op de voorbeeldfunctie van de gemeentelijke uitkeringsorganisatie. “Het is belangrijk dat als we van bedrijven vragen om een vacature in te vullen met iemand uit onze doelgroep, we dat zelf ook doen. Hopelijk doet goed voorbeeld, nóg meer volgen!” De uitreiking vond plaats in het leer-werk restaurant Stoer.