ALKMAAR - Alkmaar doet mee aan de actie ‘Snoeihard tegen kanker – Taxus voor hoop’. De jonge scheuten van Taxus bevatten een belangrijke stof voor het maken van chemotherapie. Het snoeisel van taxus is daarom zeer waardevol. Als onderdeel van de actie kunt u tot en met 31 augustus uw taxussnoeisel inleveren in een speciale bak bij het Regio Recycle Punt van Stadswerk072 aan de Kitmanstraat 26 in Alkmaar.

Succesvolle actie in Alkmaar

Tot dusver verloopt de actie in Alkmaar al zeer succesvol. Er zijn sinds de start 15 juni al 4 kisten gevuld. Landelijk heeft de actie in een maand tijd 38.100 kg Taxus opgeleverd, wat gelijk staat aan 294 chemotherapieën. Heeft u een taxushaag in uw tuin die binnenkort gesnoeid moet worden, bedenk u dan hoe waardevol dit materiaal kan zijn voor iemand met kanker. De actie loopt tot en met 31 augustus, dus u hebt nog tijd genoeg om mee te doen.

Taxus bevat belangrijk ingrediënt chemotherapie

De jonge scheuten van de Taxus bevatten een belangrijke stof die door de farmaceutische industrie kan worden ingezet in de strijd tegen kanker. Deze stof, bekend onder de naam Baccatine, remt de deling van kankercellen en is daardoor een belangrijk onderdeel voor het maken van chemotherapie. Voor het maken van één chemotherapie is één kubieke meter taxus-snoeisel nodig. Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk snoeisel wordt opgehaald om bij te dragen aan de actieve bestrijding van kanker.

Taxus voor Hoop

Taxus voor Hoop is een Nederlandse Stichting die zich belangeloos inzet voor de strijd tegen kanker. Dit doen zij door middel van het landelijk inzamelen van Taxus-snoeisel van de Taxus Baccata hagen en struiken. Kijk op de website www.taxusvoorhoop.nl voor meer informatie.