ALKMAAR - Op woensdag 19 april heeft de burgemeester met spoed een woning op de Waalstraat laten sluiten. In de woning en de berging bij deze woning werd door de politie eerder vandaag een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Dit heeft de burgemeester doen besluiten het pand te sluiten.

Aanpak drugscriminaliteit
Alkmaar zet zich in voor een effectieve aanpak van drugscriminaliteit. Productie, handel en opslag van drugs kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld brandgevaar, de aanwezigheid van drugscriminelen en het risico op ripdeals. Drugsproductie verstoort daardoor de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Gemeente Alkmaar gebruikt de Opiumwet (Damocles) om een eind te maken aan dit soort onveilige situaties. Steeds wordt daarbij maatwerk toegepast, in samenwerking met politie. Door de tijdelijke sluiting van een drugspand komt er een einde aan het acute gevaar en de overlast. Bovendien zorgt de tijdelijke sluiting voor het stoppen van de aanloop van drugscriminelen en -gebruikers.

Vragen
Heeft u vragen over de sluiting dan kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur bellen naar het telefoonnummer 14 072. U kan dan vragen naar team OOV. Of stuur een mail naar teamoov@alkmaar.nl . U kunt signalen of vermoedens van drugscriminaliteit aan de politie doorgeven op 0900 8844. In geval van nood belt u 112.