ALKMAAR - Het slotfeest van Alkmaar Ontzet 450 jaar op 8 oktober gaat door. Diverse horeca partijen in het centrum van Alkmaar en ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk zijn, onder leiding van de Stichting Alkmaar Ontzet Projecten en de gemeente Alkmaar, tot een nieuw, gezamenlijk plan gekomen. Dit nieuwe plan staat in het teken van een groots feest in de binnenstad op meerdere locaties. Op deze manier zal de vrijheid gevierd worden in verbondenheid – georganiseerd voor en door Alkmaarders.

De verschillende partijen hebben zich ingezet om samen het bijzondere jubileumjaar, Alkmaar Ontzet 450 jaar, af te kunnen sluiten in stijl. Er is hard gewerkt aan een nieuw idee. Dit nieuwe plan zorgt voor een doorstart van het feestelijk slotevenement op meerdere plekken in de binnenstad. Zo is het feest bijvoorbeeld op het Ritsevoort, het Waagplein en op de Platte Stenenbrug. Rondom de open winkels in de binnenstad gebeurt van alles zoals goocheloptredens, straattheater en ander type optredens. Op die manier worden de verschillende podia in de stad met elkaar verbonden.

Over het uiteindelijke programma volgt binnenkort meer informatie. Het belooft een waar muziekspektakel te worden in het teken van de 4 V’s die vandaag én in de toekomst belangrijk zijn voor alle bewoners van Alkmaar namelijk: Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verbondenheid en Verscheidenheid.

Het feest in de binnenstad duurt tot 21:30 uur. Om 22:00 uur is er dan nog spectaculaire lasershow. Het slotfeest is vrij toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.