ALKMAAR - Op vrijdag 2 juli, 17:30 uur opent de Singelgarage ongeveer een jaar na de brand weer de deuren. Afgelopen donderdag (24 juni) zijn de installaties getoetst en technisch goedgekeurd door de certificerende instanties. Dat betekent groen licht voor de opening. Om dit positieve feit te onderstrepen, is het tot en met maandag 5 juli 10:00 uur gratis parkeren in de Singelgarage.

De ondergrondse garage is hersteld, opgeknapt en verbeterd. Onder andere nieuwe belijning met looppad, nieuwe verlichting en vernieuwde toegangspoortjes maken de garage parkeervriendelijker. Ook is er verbeterd cameratoezicht en een rook-en warmteafvoersysteem in de garage geplaatst. De test van de rookafvoer leverde een paar mooie plaatjes vanaf het Bolwerk op.


Alle verdiepingen open

In tegensteling tot eerdere berichtgeving gaat ook verdieping -2 open. De werkzaamheden en bijbehorende testen zijn spoedig en goed verlopen. De elektrische laadpalen zijn nog niet gereed, maar dat staat de opening van de garage niet in de weg. De verwachting is dat de gemeente woensdag meer informatie krijgt over de ingebruikname daarvan.

Dit was een uitdagende opgave, maar we zijn meer dan tevreden zijn dat er geen vertraging is opgelopen. Zeker in deze tijd. Ik ben vooral blij voor de bezoekers van de stad en het ziekenhuis en natuurlijk ondernemers en de omwonenden. De Singelgarage is een belangrijke toegang tot de stad en zeker tot de winkeliers en horeca van het Ritsevoort. Nu de COVID-maatregelen langzaam worden versoepeld, kan dit deel van de stad daar nu van profiteren aldus Pieter Dijkman. Samen met de nieuwe burgemeester, Anja Schouten, verricht hij aanstaande vrijdag de opening.