BERGEN - Het centrum van Bergen krijgt onder de noemer Mooi Bergen 2.0 een sfeervolle transformatie met onder andere ruimte voor nieuwe winkels, horeca, appartementen en een fraaie groeninrichting. Het dorpsplein wordt het levendige verblijfsplein van Bergen.

Op de plek van de huidige Bakemaflat en het voormalige NHKC-pand wordt het dorpsplein gekaderd met o.a. de ‘dorpsvilla’. Hierin is ruimte voor horeca op de begane grond en woningen op de verdiepingen terwijl onder de bebouwing geparkeerd gaat worden.

Presentaties

Op verzoek van Bot Bouw Initiatief presenteren drie architectenbureaus hun ideeën voor de bebouwing aan het nieuwe dorpsplein aan het Q-team Plus. Het Q-team is het vaste kwaliteitsteam van de gemeente Bergen. Het wordt gevormd door stedenbouwkundigen, architecten en historici. Zij adviseren het college bij nieuwbouw en verbouwingen in het centrum van Bergen en bij plannen die vallen onder het project Mooi Bergen. Het team is speciaal voor de nieuwbouwplannen van het dorpsplein aangevuld met vijf inwoners van Bergen en vormt daarmee het Q-team Plus.

De presentatie van de architecten is op dinsdagmiddag 9 mei van 13.00 tot 17.15 uur in de Beeck aan het Molenweidtje 2 in Bergen en is openbaar toegankelijk.

Inloopavond

Op woensdagavond 10 mei is er van 19.30  tot 21.00 uur een inloopavond in de bibliotheek aan de Dreef 1 in Bergen. Daar is iedereen welkom om de sfeerbeelden van de drie architecten te bekijken. De beelden blijven tot 17 mei in de bibliotheek hangen. Ze staan die week ook op de website www.mooibergen.nl en de projectwebsite www.dorpsplein-bergen.nl van Bot Bouw Initiatief.

Q-team Plus

Op 17 mei discussiëren de leden van het Q-team Plus met elkaar over de presentaties. Daarna besluiten zij over wat hen betreft het mooiste past in het centrum van Bergen. Ook deze vergadering is openbaar en is in De Beeck van 12.00 tot 14.30 uur. Het architectenbureau dat de meeste voorkeur geniet, krijgt vervolgens de gelegenheid zijn schetsen verder uit te werken.