ALKMAAR - Op vrijdag 11 augustus om 10.00 uur luiden de heren Co Appelman en Alex Huges van de Segesta Groep, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Zij ontwikkelen en exploiteren vastgoed. Het luiden van de bel is hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. De directie van Segesta luidt de bel op uitnodiging van burgemeester Bruinooge.

Segesta

De Segesta Groep is een ambitieuze ontwikkelaar/belegger en vastgoedexploitant Het bedrijf heeft de afgelopen tijd veel in het centrum van Alkmaar gerenoveerd en gerestaureerd. En dat is duidelijk zichtbaar door onder andere de restauratie van Mient 16, Foodbar 1480 en het voormalig Stedelijk Museum van Alkmaar aan de Doelenstraat. De Segesta Groep heeft ook plannen voor de renovatie van het Kadasterpand aan de Rogier van de Weydestraat.

De kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertig duizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 – 21.00 uur, acht avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.