ALKMAAR - In de maanden april en mei reisde de gebiedsreggiseurs van de gemeente Alkmaar rond in een dieprode Volkswagenbus. Het busje tourde rond om in elke wijk verbeterpunten op te halen bij de inwoners. Als de bus eenmaal geparkeerd was, bleef deze een paar uur staan. Bij het busje konden inwoners hun formulier met daarop de verbeterpunten inleveren. Voor mensen die dit liever digitaal deden, was een speciale webpagina in het leven geroepen.

De opbrengst

Er zijn door de gemeente Alkmaar maar liefst 744 verbeterpunten ontvangen. Het merendeel van de ideeën, namelijk 648, werd digitaal ingeleverd. 96 ideeën werden bij de rode bus ingeleverd. Dankzij de betrokkenheid van de inwoners heeft de gemeente nu een goed beeld gekregen van wat er speelt en leeft in de wijken.

Stemmen op de ideeën

Op de ingebrachte ideeën en verbeterpunten, kon gestemd worden. Hoe meer stemmen een idee heeft ontvangen, hoe groter de kans dat deze uiteindelijk uitgevoerd gaat worden.

De uitslag

Op dit moment worden de verbeterpunten met de meeste stemmen onderzocht. In juli maakt de gemeente Alkmaar de uitslag per wijk bekend. Op de website www.alkmaar.nl/wijkaanzet/ zullen de verdere updates te vinden zijn.