ALKMAAR - De gemeente Alkmaar geeft voetgangers en fietsers prioriteit op het Ringersplein op de Noorderkade. De Ringersplein heeft een nieuwe inrichting gekregen met groen, bankjes en een fontein. Vanaf 3 november 2022 is het plein een voetgangerszone waar fietsen is toegestaan, gemotoriseerd verkeer is niet meer toegestaan.

De Noorderkade, tussen de Noorderstraat en de Kwakelkade, heeft een nieuwe inrichting gekregen die uitnodigt om te wandelen, fietsen en recreëren. Het Ringersplein is niet ingericht voor gemotoriseerd verkeer. Om de verblijfskwaliteit en veiligheid van bewoners, voetgangers en fietsers borgen is wordt het gebied een voetgangerszone. Om de gebruikers en bewoners te attenderen op deze wijziging worden verkeersborden geplaatst.

Ondernemers
Het laden en lossen voor de bevoorrading van de winkels en horeca gaat in de nieuwe situatie via het binnenterrein van het winkelcentrum of via de Kwakelkade. Het verkeersbesluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd en kunt u raadplegen via www.officielebekendmakingen.nl. In het verkeersbesluit staat ook hoe u bezwaar kunt maken op dit verkeersbesluit.

''Het nieuwe Ringersplein is een prachtige plek geworden om te lopen, fietsen en recreëren. Met het instellen van een voetgangerszone zorgen we dat de gebruiker zich veilig voelt en geven we deze ruimte ook echt aan de gebruiker.''
- Robert te Beest, wethouder Mobiliteit

Overstad Noorderkade Downloaden