ALKMAAR - In het Olympiapark, aan de westkant van Alkmaar, komt een nieuwe vestiging van horecaformule De Beren. Vastgoedonderneming Haven Een heeft de kavel van de gemeente Alkmaar gekocht en verhuurt deze aan de horecaketen.

Haven Een en de gemeente Alkmaar hebben inmiddels de koopovereenkomst getekend voor de kavel direct gelegen naast sportcomplex De Meent en grenzend aan de Terborchlaan en Hoeverweg. Haven Een ontwikkelt het pand zelf. De benodigde procedures om de bouw mogelijk te maken zijn al gestart.

“Het nieuwe restaurant De Beren past goed in de bestaande en toekomstige ontwikkelingen van het Olympiapark. Met de verkoop van deze kavel zijn alle gemeentelijke kavels in het Olympiapark verkocht, een belangrijke impuls voor het gebied aan de westkant van Alkmaar”, aldus wethouder Economische zaken Pieter Dijkman.

Horecaformule De Beren

De Beren serveert al sinds 1984 vlees-, vis, vegatarische en vegangerechten. Wat ooit begon als een eetcafé in Rotterdam is inmiddels uitgegroeid tot een all-dayformule met 50 restaurants en 35 bezorgrestaurants in heel Nederland. In Alkmaar bestaat reeds een bezorgrestaurant in winkelcentrum De Mare.
Melvin van der Wielen, COO van De Beren laat weten dat bij nieuwe vestiging in het Olympiapark ook een fietsverhuur komt: “We gaan ook elektrische fietsen verhuren, om te zorgen dat mensen vanuit daar op de fiets het gebied kunnen verkennen en richting de kust kunnen trekken”. Melvin van der Wielen, COO van De Beren

KRK makelaars

De transactie is mede tot stand gekomen door bemiddeling van KRK makelaars, die de afgelopen jaren met gemeente Alkmaar heeft samengewerkt bij het vinden van geschikte partijen voor de kavels op het Olympiapark.

Olympiapark

Het Olympiapark aan de westkant van Alkmaar is dé plek om te sporten, recreëren, werken en ondernemen. Topsportvoorzieningen met een (boven)regionale functie, bedrijven, kantoren, scholen en maatschappelijke functies vinden elkaar in het Olympiapark. Door de vele faciliteiten, de centrale ligging en uitstekende bereikbaarheid is dit een drukbezocht en aantrekkelijk gebied binnen de regio Alkmaar. Voor bezoekers én ondernemers.