ALKMAAR - Op vrijdag 1 juli aanstaande opent schilder Rembrandt van Rijn, in hoogst eigen persoon de Alkmaarse Kaasmarkt. De wereldberoemde Hollandse meester luidt om precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen.

Rembrandt opent de markt op uitnodiging van Patrick van Mil, directeur van Stedelijk Museum Alkmaar en Gerrit Valk, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stedelijk Museum Alkmaar. Dit ter verwelkoming van de vermaarde schilder in Alkmaar bij gelegenheid van de tentoonstelling van zijn schilderij De Vaandeldrager in de kaasstad.

De Vaandeldrager


Het onlangs door de Nederlandse Staat aangekochte werk ‘De Vaandeldrager’ van Rembrandt is- alvorens het een blijvende plek krijgt in het Rijksmuseum in Amsterdam – op tournee langs de twaalf provincies. Stedelijk Museum Alkmaar is geselecteerd als exclusieve locatie voor de provincie Noord-Holland. Alkmaar haalt daarmee een meesterwerk van wereldniveau naar de stad.

Stedelijk Museum Alkmaar


Het meesterwerk is van 2 tot en met 31 juli in Stedelijk Museum Alkmaar te bewonderen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00-17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.

Kaasmarkt


Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.