ALKMAAR - Op vrijdag 13 april om 10.00 uur luiden de grote reisbloggers Ellen Groenveld van ‘Bijzonder Plekje’, Ilja Mul van ‘One Hand In My Pocket’, Mirella Doss van ‘Gezin op Reis’ en Joni de Waele van ‘June’ de bel van de Alkmaarse kaasmarkt.

Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van wethouder Elly Konijn (D66).

Bloggers

De consument laat zich steeds vaker inspireren door mooie foto’s op blogsites en Instagram wanneer zij op zoek gaan naar een uitstapje. Reisbloggers leveren daarin een belangrijke bijdrage. Door het delen van mooie plaatjes van steden en streken inspireren zij hun volgers en kijkers. Het motiveert en inspireert mensen om een keuze te maken voor een reis of weekendje weg. Bloggers zijn daarom uitermate belangrijk om Alkmaar op de kaart te zetten. Dit seizoen zijn er vaker bloggersdagen op initiatief van Alkmaar Marketing.

25.000 Tulpen

Het is niet voor niets dat Alkmaar Marketing de bloggers juist nu uitnodigt. Voor het derde jaar op rij sieren op deze dag, in samenwerking met de Keukenhof, 25.000 tulpen de kaasmarkt. Dat levert natuurlijk prachtige foto’s op. Na afloop van de kaasmarkt, die duurt van 10.00 tot 13.00 uur, delen de kaasmeisjes de tulpen uit aan de bezoekers.

36 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.