Sluitingstijden voortaan vrijgelaten


Vanaf volgende week zijn de sluitingstijden van de horeca in Alkmaar vrij. De raad heeft donderdag ingestemd met de nieuwe horecanota die liberalisering van de sluitingstijden mogelijk maakt. De liberalisering van de horeca in Alkmaar was één van de speerpunten van het coalitieakkoord ‘Het wordt zomer’.Alkmaar gaat hiermee aantrekkelijker worden voor bezoekers en inwoners, zo is de verwachting van Economie-wethouder Victor Kloos (OPA). "De nieuwe horecanota geeft ondernemers meer vrijheid om echt te ondernemen. De stad heeft die economische impuls hard nodig en toont met de nota vertrouwen in haar ondernemers en inwoners. Het zorgt ervoor dat de stad aantrekkelijker wordt voor haar bewoners en bezoekers. Uiteraard evalueren wij de bevindingen om ervoor te zorgen dat mogelijk overlast tot een minimum wordt beperkt.” Deze evaluaties staan gepland voor september en december 2015 en juli 2016.

Samen met de detailhandel en dienstverlening maakt de horeca Alkmaar aantrekkelijk, vitaal en leefbaar. De horecasector is daarmee van groot belang voor de plaatselijke economie.

Het besluit tot vaststelling van de nieuwe horecanota wordt woensdag 8 juli gepubliceerd, zodat de vrije sluitingstijden vanaf donderdag 9 juli van kracht gaan. Formeel treedt een besluit namelijk een dag na publicatie in werking."De nieuwe horecanota geeft ondernemers meer vrijheid om echt te ondernemen. De stad heeft die economische impuls hard nodig en toont met de nota vertrouwen in haar ondernemers en inwoners. Het zorgt ervoor dat de stad aantrekkelijker wordt voor haar bewoners en bezoekers. Uiteraard evalueren wij de bevindingen om ervoor te zorgen dat mogelijk overlast tot een minimum wordt beperkt."Wethouder Economie Victor Kloos (OPA)