ALKMAAR - In winkelcentrum De Mare heeft Wethouder Kloos het startsein gegeven voor “Pop-up Vertel het ons!” Met de uitroep ‘Vertel het ons!’ hoopt de gemeente samen met de woningcorporaties Mooiland en Woonwaard, de politie en de ondernemersvereniging op een laagdrempelige wijze in gesprek te komen met ondernemers, winkelend publiek en bewoners over het winkelcentrum en het daaromheen liggend woongebied.

“Pop-up Vertel het ons!” is een gezamenlijk initiatief om de informatiepositie in de wijk te versterken. Het doel is om het winkelcentrum en De Mare tot een nog aantrekkelijker gebied te maken voor iedereen. Wethouder Kloos (OPA): "Ik ben enorm enthousiast over deze opzet. Geen kantoren ovan organisaties, maar in een aantrekkelijke omgeving praten met betrokken mensen".

Oppoppen

De pop-up is een concept waarbij de gemeente en haar partners voor bepaalde tijd ‘oppoppen’ in een bestaande winkel. Bakker Bart is de eerste in rij die haar winkel tijdelijk ter beschikking gesteld voor pop-up Vertel het ons!. Als de pop-up een succes blijkt, zal een andere ondernemer het stokje na verloop van tijd overnemen.

Wie en hoe laat?

De komende maanden treft u in de pop-up aan:

  • Dinsdag van 09.00 -10.00 uur, gebiedsconsulent gemeente en woningcorporaties
  • Dinsdag van 10.00 - 11.00 uur, gebiedsconsulent en wijkagent
  • Vrijdag van 10.00 - 11.00 uur, winkelcentrummanager
  • Zaterdag van 10.00 - 11.00 uur, straatcoach