HEERHUGOWAARD - De energiecoöperaties CALorie, AlkmaarEnergie, Bergen Energie en Heiloo Energie hebben op 27 september aandelen overgenomen in windmolen Boekel op industrieterrein de Boekelermeer in Alkmaar. De aandelen nemen zij over van de Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA). Via de coöperaties kunnen inwoners van de regio nu deelnemen in de windmolen.

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Uitgeest en Heiloo en grondstoffen- en energiebedrijf HVC werken samen in DECRA om duurzame energieprojecten in de regio te stimuleren. De energiecoöperaties zijn burgerinitiatieven - zonder winstoogmerk - die streven naar een duurzame en energieneutrale omgeving. Uitgangspunt van zowel de energiecoöperaties als DECRA is dat inwoners en bedrijven de gelegenheid krijgen om deel te nemen in duurzame energieprojecten, zoals windmolen Boekel. AlkmaarEnergie-voorzitter Benny Duimel namens de coöperaties: “Doordat inwoners kunnen deelnemen in windmolen Boekel worden zij actief betrokken bij de lokale verduurzaming en krijgen zij tevens een aantrekkelijk financieel rendement op hun investering.” “DECRA is heel blij met deze samenwerking. Op deze manier zorgen we met elkaar in een regionaal verband voor een duurzamere leefomgeving van de bewoners van dit gebied,” aldus Jan Nagengast, voorzitter van DECRA.

Deelnemen in windmolen

Boekel is eenvoudig Inwoners en bedrijven uit de regio kunnen eenvoudig deelnemen in de windmolen. Dit kan door het afnemen van certificaten die een aandeel in de windmolen vertegenwoordigen. De kosten van een certificaat zijn laag zodat deelname voor veel mensen mogelijk is. Deelname kan al vanaf 1 certificaat en is voor inwoners van alle DECRA gemeenten mogelijk. Informatie over deelnemen in windmolen Boekel is te vinden op de websites van de energiecoöperaties.

Bezoek windmolen Boekel op zaterdag 7 oktober 2017

Belangstellenden zijn welkom om windmolen Boekel aan de Boekelerdijk 27 te Heiloo op zaterdagmiddag 7 oktober 2017 van 14.00-16.00 uur te bezichtigen. Hier is informatie en uitleg te verkrijgen over de windmolen en deelname via de coöperaties.

Over de coöperaties

De energiecoöperaties CALorie, AlkmaarEnergie, Bergen Energie en Heiloo Energie zijn burgerinitiatieven die streven naar een duurzame en energieneutrale regio. Dit doen zij door het opwekken, besparen en afnemen van duurzame energie te stimuleren. De coöperaties zijn organisaties zonder winstoogmerk.Voor meer informatie:

Over DECRA

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard en grondstoffen- en energiebedrijf HVC willen de duurzame energieproductie in de regio vergroten. Daarom hebben zij in 2014 het stimuleringsfonds DECRA opgericht. Inmiddels hebben de gemeenten Heiloo en Uitgeest zich daarbij gevoegd. DECRA richt zich op het aanjagen van duurzame energieprojecten in de regio en het investeren van de opbrengsten in nieuwe duurzame projecten. De projecten moeten bijdragen aan de landelijke doelstelling om in 2020 de CO2-uitstoot met 20% te verminderen.