ALKMAAR - Op vrijdag 8 juni om 10.00 uur luidt Alkmaarder Peter Wouters, (mede)organisator van het Beatcoin festival, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van wethouder Elly Konijn-Vermaas (D66). Te gast zijn ook de andere Beatcoinfestival-organisatoren Enzo Butter, Jan Willem Hutten en Jeoffrey de Vries. Het festival dat op 16 juni plaatsvindt, zet Alkmaar nog meer op de kaart.

In BEATS we trust!!
Het Beatcoin festival is een compleet nieuw festival. Met 50 dj’s verdeeld over vijf stages is er groots uitgepakt door de organisatie. Iedere stage wordt gehost door een andere hostingspartij. Zo is er een Crazyland-stage (tech-house, progressive & tribal), A2 Records-stage (hardstyle), Gumballz-stage (freestyle) en hosten de lokale partijen Barcode (urban & eclectic) en Happy Boeddha (80’s/90’s, disco & house) ook hun eigen stage. Het Beatcoinfestival wil zich onderscheiden door de bezoekers meer te geven dan alleen muziek. Zo is er een reuzenrad, hottub voor 12 personen en nog veel meer om iedereen te vermaken. Naast de gewone kaarten zijn er ook VIP kaarten te verkrijgen. Het VIP-dek staat naast de mainstage van Crazyland en de bezoekers kunnen hier net dat beetje meer verwachten zoals sushi, fruit, chocoladefontein en aparte bar en aparte toiletten.

Voorzien in behoefte
De organisatie van Beatcoin festival denkt dat er behoefte is aan een festival zoals dit in Alkmaar. Er is weinig op het gebied van dancefestivals in deze regio en denkt met een aantal grote namen zoals The Prophet, Dyna, La Fuente, Freddy Moreira, Afro Bros en Darkraver een breed publiek naar Alkmaar te trekken. Zin in een leuk festival? Kom 16 juni naar de Olympiaweg in Alkmaar waar je tussen 12:30 uur en 22:30 uur kunt genieten van de lekkerste muziek en leukste entertainment.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.