ALKMAAR - Directeur Kaasproductie en -verpakking van FrieslandCampina Peter Beemsterboer luidt vrijdag 2 september precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Robert te Beest Peter Beemsterboer en de 10 locatiemanagers van FrieslandCampina in het stadhuis. Samen met deze 10 locatiemanagers opent hij daarna dus de kaasmarkt.

Trouwe partner

FrieslandCampina is al vele jaren een trouwe partner van Gemeente Alkmaar, die er mede voor zorgt dat er wekelijks een kaasmarkt georganiseerd kan worden. Vanuit het Noord-Hollandse Lutjewinkel worden er wekelijks Noord-Hollandse kazen geleverd. Peter Beemsterboer, een geboren Noord-Hollander, is als directeur Kaasproductie en -verpakking, verantwoordelijk voor de 8 kaasproductiebedrijven en 2 kaasverpakkingsbedrijven van FrieslandCampina.

Alkmaarse kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.