ALKMAAR - Het Nuon-terrein aan de Helderseweg is momenteel de plek waar de vijf tiny houses gevestigd zijn in Alkmaar. De verlenging van het tijdelijk gebruik van deze locatie loopt tot en met 31 december 2023. Er is gezocht naar een nieuwe, tijdelijke, woonlocatie van 10 jaar voor deze vijf kleine woningen en er is een locatie op het oog – het voormalig Mobi-terrein aan de Zeswielen in Alkmaar.

De voormalig Mobi-locatie aan de Zeswielen in Alkmaar is een stukje grond tussen de Zeswielen en de Rekerdijk. Het college is benieuwd hoe de omgeving denkt over een mogelijke verplaatsing. Om die reden zijn de bewoners van de tiny houses nu aan de slag gegaan met de participatie – het raadplegen van de bewoners en ondernemers van de Zeswielen-omgeving. Zij worden met een flyer op de hoogte gebracht van het idee en ontvangen tegelijkertijd ook een uitnodiging voor een kennismaking met de bewoners tijdens een inloopmiddag op 14 oktober 2023 op het Nuon-terrein.

Een tiny house


Wat is een tiny house eigenlijk? Een tiny house is letterlijk: een klein huis. Het zijn kleine, volwaardige, vrijstaande woningen van maximaal 50m2 vloeroppervlak. Het idee van zo’n klein huis is om duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker te leven. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën – idealiter is de woning (deels) zelfvoorzienend.

Inloopmiddag voor belanghebbenden

Op zaterdag 14 oktober organiseren de bewoners van de tiny houses een inloopmiddag voor de belanghebbenden op het Nuon-terrein aan de Helderseweg – de locatie waar zij op dit moment wonen. Tijdens deze inloopmiddag kan er door hen kennisgemaakt worden met de bewoners, kunnen de tekeningen van het plan bekeken worden en kunnen geïnteresseerden de huisjes en tuinen bekijken om een goed beeld te krijgen van wat een tiny house nu eigenlijk inhoudt. De opmerkingen en tips van de aanwezigen worden bijgehouden en worden opgenomen in het uiteindelijke participatieverslag.