ALKMAAR - Steeds meer parkeerders zien voordeel in het betalen met hun mobiele telefoon van de kosten voor het parkeren op straat. Het percentage parkeerders met mobiele telefoon stond eind 2017 al op 55%.

Er zijn veel voordelen aan het parkeren met de mobiele telefoon. Zo betaalt u alleen voor de tijd die u parkeert, u heeft geen wachttijd bij de automaat, u hoeft niet heen en weer te lopen om het kaartje in de auto te leggen, u hoeft geen kleingeld bij u te hebben en u houdt eenvoudig overzicht van uw kosten.

Groei

Vanaf 2012 is het parkeren met een mobiele telefoon in Alkmaar geïntroduceerd en werd er gestart met een gebruikerspercentage van 8,9%. In 2013 verdubbelde dit en in 2014 stond het percentage gebruikers al op 26,2%. In 2015 was dit 40,4% en in 2016 groeide het aantal mobiele parkeerders naar 48,8%. Vanaf 2017 is het alleen nog mogelijk om met de pin of met de mobiele telefoon te parkeren en is het percentage gestegen naar 55%.

80 gemeenten

Inmiddels kan de gebruiker in ruim 80 gemeenten op deze manier betalen. Veel gemakkelijker dus. De verwachting is dat het betalen van de kosten voor het parkeren in de garages via de telefoon in 2018 gerealiseerd wordt. Gebruikers betalen het parkeergeld achteraf en alleen voor de tijd die zij daadwerkelijk hebben geparkeerd. Via een app op de mobiele telefoon is het heel makkelijk het parkeren te starten, stoppen en te betalen. Makkelijk en voordelig dus.