ALKMAAR - Op 3 november 2017 reikte burgemeester Piet Bruinooge een ere-insigne in goud uit aan de heer Cor Bos. Hij kreeg de onderscheiding van de stad Alkmaar, als blijk van waardering voor onder meer zijn inzet voor de inwoners van Oudorp en de Oudorperpolder. Hij is een bekend gezicht in de wijk: hij kent iedereen en iedereen kent hem.

De heer Bos zet zich al sinds 1980 in voor de inwoners en organisaties in Oudorp en de Oudorperpolder. Hij is maatschappelijk betrokken en staat altijd voor iedereen klaar met een advies, een praatje of een helpende hand. Zo was hij organisator van de jaarmarkt in 2007, waar hij het met rad van fortuin een mooi bedrag ophaalde voor De Oldeburgh. Ook organiseert hij de jaarlijkse intocht van Sint Nicolaas en heet hij de Goedheiligman ieder jaar van harte welkom in Oudorp. Hij is de drijvende kracht achter de wijkkrant Oudorp en legt in die rol verbindingen tussen inwoners en ondernemers. De heer Bos is actief in de Oranjevereniging en vraagt subsidies aan voor allerlei activiteiten. Bij de nieuwbouw aan het Oudorperplein was hij nauw betrokken. Hij bezocht de vergaderingen en gaf daarin ook zijn visie op de plannen. Als zelfbenoemde burgemeester van Oudorp opende hij onder meer het kunst- & cultuurweekend en de vestigingen van Albert Heijn en Etos in het nieuwe winkelcentrum Oudorp. Ook nodigde hij het college van Alkmaar uit voor een rondwandeling door Oudorp, waarin hij ze de mooie plekken van het dorp liet zien, maar ook de pijnpunten. De heer Bos wordt omschreven als ‘een duizendpoot, iemand met grote maatschappelijke inzet, iemand om te koesteren!’

Voor zijn jarenlange inzet en inspanningen ontving de heer Bos dan ook zeer verdiend het ere-insigne in goud uit handen van ‘collega’-burgemeester van Alkmaar, Piet Bruinooge.