ALKMAAR - Op dinsdag 6 augustus om 19.00 uur luidt Corry Boon de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar ter gelegenheid van het EK-wielrennen. Burgemeester Bruinooge is gastheer.

Top Nederlands dameswielrennen
De in Alkmaar woonachtige Corry Boon behoorde in haar jonge jaren tot de top van het Nederlandse dameswielrennen. Vanaf 1966 heeft zij gestreden met en tegen de gezusters Keetie en Bella Haage uit Zeeland. Zij reed mee in Nederlandse kampioenschappen en buitenlandse wedstrijden. In 1973 werd zij 1e samen met Nel Streef, Betsie Van IJken en Karin Vos in het Nationaal Kampioenschap voor Clubs op de Weg (ploegentijdrit). Ook was zij deelneemster aan de allereerste Tour-Feminin, de ronde van Frankrijk voor vrouwen.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 29 maart tot en met 27 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast zijn er in juli en augustus op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, negen avondkaasmarkten. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein.