ALKMAAR - De Alkmaarse blueszangeres Tineke Schoemaker, bekend uit de band Barrelhouse, luidt op vrijdag 23 september precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de kaasmarkt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Nicole Mulder, blueszangeres Tineke Schoemaker en Jaap van Roemburg van Stichting Alkmaar Blues Express, in het stadhuis.

10e editie Alkmaars Bluesweekend

Het Alkmaarse Bluesweekend viert dit jaar de 10e editie. Het Blues weekend is op 23, 24 en 25 september en wordt geopend door Nederlands bekendste bluesband Barrelhouse in podium Victorie. Barrelhouse is al meer dan 45 jaar een landelijk toon aangevende bluesband uit onze regio. De 10de editie van het Alkmaars Bluesweekend wordt gevierd met een opening in Podium Victorie, op buitenpodia op het Canadaplein en Platte Stenenbrug en in meer dan 16 horecagelegenheden. Straatmuzikanten laten tijdens Shopping Night de blues klinken in het centrum van Alkmaar.

Barrelhouse

De band Barrelhouse won de Edison Jazz/World 2020 award met 45 Years on The Road. De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland en bestaat inmiddels 60 jaar. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Awards. Tineke Schoemaker en “haar mannen” zijn elkaar door de jaren heen trouw gebleven. Niet alleen trouw aan elkaar, maar ook aan het genre en het publiek. Daarmee nemen ze een unieke en belangrijke plek in de muziekwereld in met tien studio-producties en twee live-cd’s. Johan Derksen beschrijft Tineke Schoemaker als de beste Blues zangeres van Nederland.

Alkmaarse kaasmarkt


Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina/ Zijerveld en de gemeente Alkmaar. De Alkmaarse kaasmarkt laat het traditionele kaasverhandelen zien. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit historische kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Rond de kaasmarkt is er een braderie en ambachtsmarkt.