ALKMAAR – Met het luiden van de bel op vrijdagmorgen om 10.00 uur wordt wekelijks de Alkmaarse kaasmarkt geopend. Op deze vrijdag gebeurde dit door John van den Oord, projectleider van MEE & de Wering. Een mooie erkenning voor een man die tijdens zijn werk al 32 jaar zijn diensten beschikbaar stelt aan kwetsbare mensen die het zo hard nodig hebben.

In oktober zal Van den Oord afscheid nemen bij MEE & de Wering nadat hij 32 jaar geleden begon bij voorganger SPD Noord en vervolgens bij MEE Noordwest-Holland. In al die jaren heeft Van den Oord zich verdienstelijk gemaakt voor Alkmaar, de regio, en haar meest kwetsbare inwoners. In zijn functie was John van den Oord verantwoordelijk voor vele vernieuwende projecten waarbij hij onder meer mensen met een beperking op weg hielp door middel van arbeidsparticipatie. Met projecten zoals het opdoen van werkervaring en het klaarstomen voor de arbeidsmarkt, maar ook ondersteunend bij jongeren die bijvoorbeeld een sportabonnement niet kunnen betalen weer aan het sporten te krijgen.

MEE & de Wering is een professionele organisatie die jarenlange ervaring heeft op het gebied van maatschappelijke dienstverlening en cliëntondersteuning en de rol die Van den Oord daarin heeft gehad is ronduit groot te noemen. In zijn rol werkte hij samen met scholen, gemeenten, UWV, jeugdzorg, zorgaanbieders en vele gespecialiseerde vrijwilligers.

Eerder op de ochtend was Van den Oord en aanhang op het stadhuis ontvangen door wethouder Elly Konijn-Vermaas. Na het luiden van de bel kreeg de groep nog een uitgebreide rondleiding op de kaasmarkt, mocht men diverse kazen proeven en uiteraard ging hij ook nog even met de kaasberrie het Waagplein over. Hiervan staat een filmpje op de Facebookpagina van het Alkmaars Dagblad.

Van den Oord genoot zichtbaar van het uitje op de kaasmarkt en had bijvoorbeeld zijn vrouw, dochter en enkele collega’s meegenomen. ‘Dit is toch wel leuk om eens mee te maken en de kaasmarkt eens van deze kant te zien‘. Over de vraag wat hij vanaf oktober gaat doen kan Van den Oord nog niet direct een antwoord geven. ‘Ik zal zeker niet gaan stil zitten, maar heb nog geen concrete plannen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Gelukkig kan ik er langzaam aan wennen want ik heb in de afgelopen periode al steeds meer zaken over gedragen aan collega’s. Ik zal het ook gerust wel een beetje gaan missen want ik heb het altijd met plezier gedaan, maar weet ook dat het bij deze mensen in goede handen is’.