ALKMAAR - Op donderdag 2 september brak de Alkmaarse coalitie door een motie van wantrouwen. De Onafhankelijke Partij Alkmaar, de grootste partij van de gemeente, vindt dat er in Alkmaar snel een structurele oplossing moet komen voor de politieke situatie.


"De OPA-fractie draagt als oppositiepartij geen directe verantwoordelijkheid voor het onstaan van de coalitiebreuk, desalnietemin onderzoekt OPA oplossingen en daarom willen wij in gesprek gaan met de VVD, D'66 en het CDA over de toekomst", zo laat de OPA weten in een persbericht. "Deze partijen dienden een motie van wantrouwen in tegen hun -nu voormalige- coalitiegenoten PvdA en GroenLinks. OPA heeft deze motie gesteund vanwege het gebrek aan transparantie en informatievoorziening van met name PvdA-wethouder Verbruggen op onderwerpen zoals het COA in januari van dit jaar, maar ook bijvoorbeeld op de dossiers Bloemwijk en Oostwijk."

“We onderzoeken een meerderheidscoalitie; de gemeente verdient een compleet bestuur, aldus Victor Kloos, fractie voorzitter van de Onafhankelijke Partij Alkmaar."